Meld je nu aan voor de training leidinggeven aan talent van Dr. Mirjam Baars MBA

Meld je nu aan voor de training leidinggeven aan talent van Dr. Mirjam Baars MBA

Hoe krijg je zicht op het aanwezige talent en potentieel binnen jouw team? Wat is er nodig om eigenaarschap ontsluiten bij jouw medewerkers? Hoe zet je dit talent en eigenaarschap in om samenwerking te optimaliseren, innovatie te stimuleren en uiteindelijk te komen tot betere teamprestaties? Welke rol neem je hier zelf in en welke talenten helpen jou daarbij? Deze vragen horen we heel veel in de markt, maar de antwoorden daarop blijven vaak achterwege. Behoefte aan antwoorden? Lees dan vooral verder.

Achtergrond nieuwe training voor Talentmanagers

De TMA Methode heeft in samenwerking met Drs. Mirjam Baars MBA een leergang ontwikkeld voor managers. Mirjam is managing director van SatisAction, docent/onderzoeker bij de Bedrijfskunde-opleiding van Fontys en auteur van 'Leidinggeven aan Talentontwikkeling', een toonaangevende boek voor talentontwikkeling. TMA – the Talent Company heeft al 20+ jaar ervaring in het vinden, behouden en ontwikkelen van talent.

De behoefte om tot een nieuwe leergang te komen is gevoed vanuit de behoefte uit de markt. Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een ander soort leiderschap die organisaties in staat stelt het maximale uit het menselijk potentieel te halen en dus niet alleen te sturen op output (het gedrag en de resultaten), maar ook op de input (talent en potentieel). Met de leergang Talentmanager worden inzichten en bovenal praktische handvatten aangereikt om talent beter te kunnen benutten. 'Het gaat er niet om wat je ziet, het gaat erom hoe je kijkt' (Glenn Frijde, 2021). Deze training helpt managers op een andere manier te kijken naar hun medewerkers en het team en zal zeker antwoorden geven op de vragen zoals hierboven in de inleiding zijn aangegeven.

Inhoud

Aan de hand van de vier hefbomen die zijn ontwikkeld n.a.v. het onderzoek van Drs. Mirjam Baars MBA, gaan managers in deze leergang praktisch aan de slag met talentmanagement. We gaan in deze training in op 4 vragen, die corresponderen met de 4 hefbomen van talentontwikkeling:

  • ‘Hoe krijg ik inzicht in de talenten van mijn medewerkers?’ De eerste hefboom gaat over persoonlijke talenten. Iedereen heeft talent. Maar talent blijft vaak verborgen en dus onbenut. Met valide en betrouwbare analyse meet TMA dit talent en door door een praktische oefeningen ervaren managers zelf het belang van talent en hoe deze kennis in de praktijk kan worden toegepast.
  • ‘Hoe versterk ik mijn team door middel van talent?’ Managers leren hoe ze de talenten binnen een team optimaal kunnen benutten en samenwerking kunnen versterken. Hierdoor werkt het team niet alleen effectiever, maar ook energieker!
  • ‘Hoe stimuleer ik innovatie?’ In deze leergang ervaren managers kleine, praktische stappen voor innovatie, met groot effect.
  • ‘Hoe zorg ik dat medewerkers voortdurend blijven leren?’ De laatste hefboom van talentontwikkeling richt zich allereerst op de manager zelf. Managers die zichzelf blijven ontwikkelen, vormen een lerend voorbeeld. Uit onderzoek blijkt dat dit een van de grootste motivaties vormt voor medewerkers om altijd te blijven leren. Daarnaast is 'eigenaarschap' bij de medewerker onmisbaar. Wat is dat eigenaarschap en hoe kun jij als manager hier invloed op uitoefenen?

De training Leidinggeven aan talent, gaat 18 november van start en is van 9.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn maar een beperkt aantal plekken. Meld je nu aan via trainingen@tma.nl

Ook voor vragen kan je terecht bij trainingen@tma.nl

Ben je geen manager of leidinggevende? Maar heb je wel interesse in deze manier van trainen? We informeren je binnenkort over een workshop waarin we laten zien hoe TMA kijkt naar Talentmanagement en hoe de TMA Methode kan worden gebruikt in het leidinggeven aan talent!