Nieuw: Snelkoppelingen en Manager Dashboards

Nieuw: Snelkoppelingen en Manager Dashboards

Met onze laatste software-update aan de TMA Portal zijn er een aantal nieuwe zaken beschikbaar gekomen: Snelkoppelingen en Manager Dashboards. Die mogen best nog eens onder de aandacht worden gebracht.

1) Snelkoppelingen

Het is iedereen natuurlijk opgevallen dat het startscherm is vernieuwd met zogenoemde snelkoppelingen. Deze snelkoppelingen maken het mogelijk om snel te kunnen navigeren naar veelgebruikte functionaliteiten die jij, als gebruiker, vaak raadpleegt. Standaard krijgt iedere gebruiker een basisset aan snelkoppelingen die naar eigen inzicht kunnen worden aangepast. Op die manier kun je nog handiger en efficiënter met de portal werken.

2) Manager Dashboards

Bij de dashboards individueel en dashboards groepen zijn, bijna onzichtbaar, ook allerlei zaken beschikbaar gekomen die de aandacht verdienen. We geven extra informatie om als individu of als team van ‘inzicht naar actie’ of ‘van talent naar performance’ te kunnen gaan.

2.1) Dashboard individueel

Hier kun je op het tabblad Samenvatting op de gekleurde talentbollen klikken, waarna je extra informatie en acties krijgt aangeboden voor dat talent voor juist die kandidaat! Met andere woorden: als een kandidaat dit talent heeft, op basis van welk advies kan hij of zij er dan mee aan de slag? Of als een kandidaat talent heeft voor deze competentie welk advies of ontwikkeltip geven wij aan deze kandidaat en/of manager?

Op het tabblad Potentieel kun je op de competenties klikken. Daar krijg je voor de betreffende competentie de beschrijving nog even te zien voor die competentie en de ontwikkelactiviteiten, coachingsadviezen en interviewvragen.

Ook het tabblad Competentiematch heeft een verandering ondergaan: als je één of meer competenties hebt gekozen, zie je in procenten in welke mate de kandidaat talenten heeft voor de gekozen competenties. Je kunt nu ‘over’ de balkjes bewegen met je muisaanwijzer. Zo lees je per competentie extra informatie/advies over de ontwikkelbaarheid van die competentie en eventueel te ondernemen activiteiten om tot een gewenst resultaat te komen.

2.2) Dashboard groepen

Het eerste dashboard met een mooie, nieuwe feature is tabblad Talentverdeling. Hierin zie je een overzicht van de drijfveren en de beide talentwoorden die horen bij die drijfveer. Je kunt nu ook op het talentwoord klikken, waarna je in beschrijvende vorm de mate van aanwezigheid van dit talent in de gekozen groep kandidaten krijgt te zien, inclusief adviezen. Ook erg handig in dit dashboard is dat je eenvoudig met de muisaanwijzer over de naam van een kandidaat kunt bewegen. Vervolgens krijg je in een compact overzicht nog even de talenten van die betreffende kandidaat te zien.

Op de tabbladen Competentieverdeling en Teampotentieel kun je op de competenties klikken. Daar krijg je voor de betreffende competentie handig de beschrijving voor die competentie en de ontwikkelactiviteiten, coachingsadviezen en interviewvragen. Bij Teampotentieel kun je daarnaast nog met je muisaanwijzer over de ‘mate van talent’ bewegen waarbij je te zien krijgt in welke mate dit team de aanleg voor bepaalde competenties heeft. Als de meerderheid van een team talent heeft voor de competentie Innoverend vermogen, zegt dat wat over de leerbaarheid van deze competentie in het team.