Welke talenten hebben ex-topsporter Bo Wullings geholpen om de top te halen?

Welke talenten hebben ex-topsporter Bo Wullings geholpen om de top te halen?

In het kader van de TMA x Sportscampagne hebben wij diverse verhalen verzameld over TMA in de sportwereld. Zo ook die van Jan Prins (Priman) en ex- topsporter Bo Wullings.

Welke talenten hebben ex-topsporter Bo Wullings geholpen om de top te halen?

Tijdens een talentgesprek praatte Jan Prins (Priman) met ex-topsporter Bo Wullings over zijn carrière. Hij vertelde over zijn reis als topsporter. Van zwemmer in Nederland en op een Amerikaanse Universiteit naar het roeien in het Nederlands Team. Welke talenten hebben hem geholpen om de top te halen?

Bo Wullings is op zijn twaalfde begonnen met fanatiek zwemmen, met support van zijn ouders heeft hij dit tot zijn tweeëntwintigste doorgezet. Ondanks het vele trainen haalde hij het olympische niveau niet en hij besloot in zijn studententijd te gaan roeien. Met zijn fysieke talenten behaalde hij uiteindelijk het EK, WK en verschillende wereldbekers.

Inmiddels heeft Bo door zijn indrukwekkende verhaal verschillende inzichten opgedaan. Gedurende het talentgesprek kwam naar voren dat Bo een talent heeft voor de drijfveer ´Ontzag´. Dit talent is ontstaan aan het begin van zijn sportcarrière, waarbij zijn coach erg belangrijk voor hem was. Hij was volgzaam in het proces en had veel respect voor zijn coach. Dit kon voor hem ook wel eens een valkuil zijn, want niet alle coaches hebben respect voor de sporter. Nu kijkt hij met zijn kritische blik hiernaar terug en is gedreven in het bepalen van zijn eigen pad. Door zijn ervaring is hij nu als recruiter veel bezig met talentontwikkeling. Van anderen leren vindt hij nog steeds belangrijk, waardoor hij ook anderen wil inspireren inzicht te krijgen in eigen talenten.

Afbeelding1.jpg

Door bewust te zijn van eigen talenten, weet Bo zich in zijn maatschappelijke carrière verder te ontwikkelen. In het gesprek geeft Jan ook een ander perspectief aan topsporters: is ontzag voor je coach een talent dat je moet hebben? Hier lees je meer over op de Priman site of luister er over in de podcasts. Of bekijk het gehele gesprek in deze video op YouTube.

Volg TMA the Talent Company op https://www.linkedin.com/company/tma-methode