TMA Professional in het zonnetje

TMA Professional in het zonnetje

In de nieuwsbrief zetten we TMA Professionals in het zonnetje. In deze editie is dat Viola Reijenga. Viola (40) woont in Den Haag en heeft ruim vijftien jaar werkervaring in de arbeidsbemiddeling. Ze werkt zes jaar als zelfstandig (corporate) recruiter en TMA-expert. ''Waar ik enthousiast van word? Het maken van de juiste match!”

''Met TMA kwam ik in aanraking toen ik zelf proefpersoon mocht zijn voor iemand die de opleiding volgde. De rapportages vond ik een eye-opener, maar ook bevestigend én uiteraard een cadeautje.’’

Mismatch voorkomen

Zo’n tweeënhalf jaar geleden kreeg Viola een grote wervingsopdracht voor twaalf vacatures en daaruit volgden veel mooie sollicitatiegesprekken. Onbewust liep een aantal van die gesprekken uit op een loopbaanadviesgesprek, waarbij Viola regelmatig sprak over haar TMA-ervaring. Twee maanden later begon ze aan het TMA-certificeringstraject. ''Want hoe leuk is het als je die gesprekken zelf kunt afnemen?!”

''TMA is een waardevol instrument en ik breng het regelmatig ter sprake”, vertelt Viola. ''Laatst nog op het strand met een vriendin die niet op een schopstoel zit, maar wel weet dat haar huidige baan niet haar eindstation is. Ze werd meteen nieuwsgierig toen ik haar vertelde dat TMA voor inzichten kan zorgen. En zo gaat het vaker. Ook opdrachtgevers informeer ik graag over de talrijke mogelijkheden van TMA. Door het toe te passen in het wervingsproces voorkom je al snel een mismatch.”

Mooi initiatief

''Een mooi initiatief vind ik TMA Zorgt voor de Zorg”, zegt Viola. ,,In de coronaperiode heb ik een steentje hieraan kunnen bijdragen door terugkoppelgesprekken met zorgmedewerkers te voeren. Het was een kleine moeite, ik deed het met veel plezier.”

Voor Viola was het de eerste keer dat ze online terugkoppelgesprekken voerde. ''Het ging prima, maar mijn voorkeur gaat uit naar een live gesprek. Het is toch leuker als je de non-verbale reacties kunt peilen wanneer iemand de samenvatting leest.”

Lijkt het je ook leuk om als TMA Professional in deze rubriek te vertellen over je werk? Stuur dan een e-mail naar info@tma.nl.