TMA praktijkcases bij commerciële organisaties

Talentmanager Maxime Vervuurt: “Ik wil het beste halen uit mens en organisatie.”

Maxime Vervuurt startte in 2021 vol energie bij DPA. Binnen de organisatie vervult ze momenteel een belangrijke rol als talentmanager voor de business unit engineering in Eindhoven. Spreek je Maxime, dan weet je het meteen: talentontwikkeling is echt haar vak. Daar zet ze zich maximaal voor in. “Ik word er enorm enthousiast van als ik iemand zie groeien. Als een professional goed op zijn plek zit. Daar ben ik voor. Om echt de connectie te maken met onze professionals. Weten wat er bij onze mensen speelt. Echt luisteren en daarop inspelen.”

img_8817_bewerkt.jpeg
1585221957546.jpeg

De toegevoegde waarde van de TMA Methode bij Scania

Scania Parts Logistics zet niet alleen in op de kwaliteit van zijn producten en diensten, maar ook op het verhogen van de competenties van zijn medewerkers. Het zeer uitgebreid aanbod aan trainingen voor leidinggevenden draaide op volle toeren, maar al deze inspanningen misten één gemeenschappelijke ‘paraplu’.

TMA Talent Management bij Toshiba

In het verleden bleek het soms lastig om de juiste kandidaat te selecteren voor een functie bij Toshiba Tec Netherlands. Beslissingen die werden genomen in het aannameproces bleken achteraf niet altijd de juiste te zijn geweest, met als gevolg dat de organisatie te maken had met een hogere uitstroom dan gewenst.

toshiba-logo-vector-01.png

TMA Talentmanagement bij Rabobank

De bankensector is in beweging. Juist in een periode van transitie is het belangrijk om te weten wat je aan talent in huis hebt. Bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde gebruiken ze de TMA Methode om hun mensen - van directie tot medewerker - vleugels te geven. Binnen, maar ook buiten de organisatie.