TMA voor jonge talenten

Jonge TMA Professional: Fleur Weekers

1659965141545.jpeg

Bij TMA brengen we jonge talenten graag onder de aandacht. Vandaag zetten we TMA Professional Fleur Weekers in het zonnetje. Fleur is pas 27 jaar en vertelt enthousiast over haar functie: ‘als corporate recruiter is het aannemen van mensen mijn hoofdtaak, maar ik ben een echte generalist. Gelukkig is in onze organisatie het takenpakket heel breed. Zo houd ik mij ook bezig met de candidate experience en de onboarding.’

Candidate experience
De nadruk op candidate experience en verwelkomen heeft succes, want kandidaten zijn erg tevreden over Kabisa. ‘Daar zetten wij ook sterk op in. Er is altijd vlaai en bij binnenkomst staat een groot krijtbord waarop we de naam van de kandidaat hebben geschreven.’ In dit proces is de TMA onmisbaar, omdat het tweede gesprek altijd een terugkoppelgesprek van de TMA Talentenanalyse bevat. Dit biedt een waardevol inzicht voor de kandidaat, en zorgt dat er een ander gesprek kan plaatsvinden. Kabisa gebruikt de TMA Methode ook om te kijken in hoeverre de kandidaat aansluit bij de kernwaarden: Oprecht, gezond en gedreven en de kpi’s; zoals bijvoorbeeld ambitie, vakmanschap, kwaliteit en de drive om de kwalitatief nette code(software) te schrijven. Eenmaal binnen landen de nieuwe medewerkers snel en maken zich de waarden en cultuur van de organisatie eigen.

Match van medewerker en project
Bij Kabisa wordt met TMA gezorgd dat de juiste persoon aan het juiste project wordt gekoppeld. Fleur vertelt: ‘De groepsmanager naast mij in een vervolggesprek is verantwoordelijk om de juiste persoon op de juiste plek te plaatsen, zodat zij, wij en de klant happy zijn. Doordat wij met TMA een gedegen beeld kunnen vormen over deze persoon, zijn talenten en drijfveren worden we hier beter in. ‘Is iemand bijvoorbeeld groepsgericht en heeft hij veel behoefte aan een klankbord? Dan gaan we dat regelen. Als iemand juist graag autonoom en individueel te werk gaat, zorgen we dat hij bij projecten komt, waar dat mogelijk is.’ Dat spreekt Fleur zo aan in de TMA: ‘Elk talent is er een! Als talent inzichtelijk wordt en je op een de juiste plek wordt gezet, dan kun je daar heel veel mee.’

TMA voor jonge professionals
We vragen Fleur hoe zij denkt dat TMA juist jonge professionals kan helpen. ‘Ik denk dat jonge mensen in de wereld van nu, overrompeld worden door wat er allemaal mogelijk is. Ze denken dat ze alles nu moeten kunnen, vooral dingen waar ze juist nog niet goed in zijn.’ TMA kan jonge professionals helpen met het identificeren van hun eigen talenten, en de waarde ervan inzien. ‘Voor veel jonge mensen is het zelf identificeren iets wat je later pas doet. Wij hebben veel medewerkers tussen de 25 en 35 jaar. We zetten zetten nu al in op het bewustzijn en de ontwikkeling van hun talenten.’ Volgens Fleur zorgt de inzet op ontwikkeling bij jonge professionals voor binding.
In haar eigen ontwikkeling is Fleur nog lang niet klaar bij Kabisa. ‘Het leukste aan mijn werk vind ik het analyseren van mensen en het maken van matches. Het lijkt mij ook geweldig om te helpen bij ontwikkelvraagstukken met behulp van de TMA. Daar werk ik graag naartoe!’

Werk ook aan Talent met TMA

Consultants

Als consultant begeleid je jouw klanten bij het implementeren van TMA Talent Management. Je gaat uit van positieve psychologie.

Organisaties

Als organisatie wil je de TMA positieve psychologie instrumenten en TMA Talent Management Methode implementeren in je eigen organisatie.

Coaches

Als coach geloof je in positieve psychologie, talent en mogelijkheden die het verschil maken voor de kandidaten die je begeleidt.

Vrijblijvend meer info over TMA

Error