Talent Motivatie Analyse bij Marine

gl9y39kl.jpeg

Heb je als burgermedewerker behoefte aan inzicht in jouw mogelijkheden bij de marine? Wat zou je willen doen en wat kun je? Maak dan een afspraak met Loopbaanbegeleiding Burgerpersoneel CZSK voor een loopbaangesprek. 1 van de tools die zij gebruiken is een Talent Motivatie Analyse (TMA). Hiermee krijg je inzicht in jouw drijfveren en wat jou precies beweegt. Inmiddels hebben al zo’n 200 medewerkers een TMA gedaan.

Talent Motivatie Analyse voor burgermedewerkers

Loopbaanbegeleider Burgerpersoneel Annick Williams-Hachim: “De TMA is ook voor de marine van grote waarde.”

Heb je als burgermedewerker behoefte aan inzicht in jouw mogelijkheden bij de marine? Wat zou je willen doen en wat kun je? Maak dan een afspraak met Loopbaanbegeleiding Burgerpersoneel CZSK voor een loopbaangesprek. 1 van de tools die zij gebruiken is een Talent Motivatie Analyse (TMA). Hiermee krijg je inzicht in jouw drijfveren en wat jou precies beweegt. Inmiddels hebben al zo’n 200 medewerkers een TMA gedaan.

“TMA is een tool om betere en meer overwogen keuzes in je carrière te maken”, komt loopbaanbegeleider Burgerpersoneel Annick Williams-Hachim rap tot de kern. Lijkt een leidinggevende baan je op het lijf geschreven, maar weet je niet of je het in je hebt om personeel aan te sturen? “TMA geeft hierin inzicht.”

qe2vdw4j.jpeg

Innerlijke verkenning

Volgens Williams mag je een TMA zien als een innerlijke verkenning. Een verkenning van jouw drijfveren en talenten. In totaal meet de analyse 22 drijfveren en 44 talenten. Daarmee geeft de TMA inzicht in wat jou motiveert en drijft, zodat je beter richting kunt geven aan je loopbaan. Welke drijfveren zijn dit bijvoorbeeld: hoe ga je om met stress en druk? Wat is jouw eigenwaarde en wat betekent ambitie voor jou? Verder gaat de analyse in op hoe je met uitdagingen omgaat of je sociale empathie hebt en volhardend bent? En hoe ga je om met verantwoordelijkheid, orde en structuur? De scores geven aan wat je in jouw functie nodig hebt, om het beste uit jezelf te halen. “Werkzaamheden die niet direct aansluiten bij je drijfveren en talenten zijn er waarschijnlijk altijd”, licht Williams toe, “maar dit hoeft elkaar niet te bijten. Een studie of cursus kan uitkomst bieden.”

Verhelderend

Terug naar de TMA, een tool dat bij meerdere organisaties wordt ingezet, zoals bij de politie en Post.nl. De loopbaanbegeleider kan voor jou een TMA aanvragen. De analyse bestaat uit 312 stellingen. Je kiest elke keer de stelling die het beste bij je past. Na het afronden van de vragen volgt er een persoonlijk rapport. Dit rapport geeft weer wat jouw drijfveren zijn en de bouwstenen van jouw persoonlijkheid. Drijfveren en (de daaruit voortvloeiende) talenten zijn factoren die je aanzetten tot bepaald gedrag of juist remmen. “Als werkzaamheden aansluiten op je talenten en drijfveren werkt dat heel motiverend.”

“Als werkzaamheden aansluiten op je talenten en drijfveren werkt dat heel motiverend.”

Inzicht verkrijgen

Na het afronden van de TMA wordt je door je loopbaanbegeleider uitgenodigd voor een evaluatiegesprek. Hierin wordt tekst en uitleg gegeven op de resultaten. “TMA is een instrument om inzicht te verkrijgen, niet om iemand te beoordelen of te veroordelen”, vervolgt Williams. De analyse is vooral voor de medewerker zelf bedoeld. “Wel raden we aan de TMA altijd met je leidinggevende te bespreken.” Het TMA-rapport belandt volgens Williams overigens niet in het personeelsdossier.

Bewegen

Williams vertelt dat een TMA ook voor de marine van grote waarde is, onder meer bij het vergroten van de mobiliteit. De analyse verschaft namelijk verhelderende inzichten en geeft ruimte aan ideeën. Om die om te zetten in acties, is aan de medewerker zelf. Ten slotte maakt hij of zij de stap om daadwerkelijk van functie naar functie te gaan. “Er zijn hiervoor een aantal mogelijkheden, zoals een werkervaringsplek of een snuffelstage.”

Williams maakt er geen geheim van dat er soms lef voor nodig is om te veranderen van baan of werkveld. Zeker wanneer je jarenlang op dezelfde stoel zit en je ermee vergroeid bent. “Je moet er echt voor openstaan om te switchen. Mensen moéten durven switchen.”

Bron : Defensie

“TMA geeft inzicht in de drijfveren en de daaruit voortvloeiende talenten van een kandidaat.”

Start ook met TMA

Consultants

Als consultant begeleid je je klanten door TMA Talent Management te implementeren. Je gaat uit van positieve psychologie.

Organisaties

Als organisatie wil je de TMA positieve psychologie instrumenten en TMA Talent Management Methode implementeren in je eigen organisatie.

Coaches

Als coach geloof je in positieve psychologie, talent en mogelijkheden die het verschil maken voor de kandidaten die je begeleidt.

Vrijblijvend meer info over TMA

Error