Persoonlijke Ontwikkeling

Met de module ‘Persoonlijke ontwikkeling’ werken je medewerkers eenvoudig aan de ontwikkeling van hun unieke talenten en competenties. Ze zijn niet afhankelijk van (externe) coaches en kunnen wanneer het hén uitkomt aan de slag met persoonlijke workouts. Zo wordt talentgericht werken op maat en dus makkelijk gemaakt.

module-talentontwikkeling-kopie.jpg
macbook-mto001.png

Ontwikkeling als motor voor groei en innovatie

Een succesvolle organisatie ontstaat door de ontwikkeling van haar mensen. Een ambitieuze organisatie die wil groeien, heeft dus mensen die meegroeien en in hun kracht staan. Dat kan alleen als ze inzicht hebben in hun eigen talenten. Door die talenten te delen met anderen, ontstaat er begrip. En daarmee een betere samenwerking én meer werkplezier. Door aan elkaar feedback te geven op basis van heldere rolverdeling, ontstaat er een hecht team dat sámen verder groeit.

Het doel van de module ‘Persoonlijke ontwikkeling’ is om alle medewerkers eenvoudig inzicht te geven in eigen unieke talenten en hoe je die verder ontwikkelt. In begrijpelijke taal en met eenvoudige functies.

De voordelen voor de medewerkers

Zelf aan de slag gaan op het moment dat het jou uitkomt, biedt veel voordelen. Zo kan elke medewerker zelf het tempo en de intensiteit van de ontwikkeling bepalen. Dit maakt medewerkers zelfstandiger en meer betrokken bij het eigen leertraject.

• Inzicht: in je eigen unieke talenten in begrijpelijke taal
• Ontwikkeling: leren & ontwikkelen door feedback en workouts, eenvoudig in gebruik
• Verbinding: door je talenten te delen met collega's leer je elkaar te begrijpen, op elkaar in te spelen en beter samen te werken
• Zelfstandig: je kunt zelf aan de slag en desgewenst in dialoog met je collega, manager, coach of HR

module-talentontwikkeling.jpg

Leren vanuit je broekzak

Talentontwikkeling vanuit een digitale omgeving, eenvoudig gemaakt in vier functionaliteiten die mensen stapsgewijs kunnen gebruiken.

1.) Talenten

Je krijgt inzicht en advies over de eigen talenten: hoe kun je vanuit kracht communiceren? Hoe leer je slimmer? In welke omgeving kom je het beste tot je recht? Hoe durf je meer? Hoe werk je beter samen met anderen?

2.) Verbinden

Het delen van talenten met anderen is een volgende belangrijke stap. Want samenwerken wordt pas echt leuk als je elkaars kwaliteiten en valkuilen kent zonder waardeoordeel.

3.) Feedback

Feedback is leren. Een reflectie hoe anderen jou ervaren en een bevestiging op inzicht in eigen talenten. In onze app kun je eenvoudig en snel aan anderen vragen wat ze van je gedrag vinden, wat je goed doen en wat nog beter kan.

4.) Workouts

Als mensen vanuit inzichten een beslissing nemen om iets in hun leven te veranderen, dan is er altijd de vraag: hoe doe ik dat dan? Workouts zijn micro-oefeningen die praktisch antwoord geven op hoe-vragen zodat mensen echt vooruit gaan met hun ontwikkeling.

Download kenniskaart Talentontwikkeling

De voordelen voor de organisatie

De digitale TMA omgeving van de medewerker koppel je eenvoudig aan het centrale systeem van de teammanager of HR-afdeling. Dit helpt teams beter te begrijpen en effectief in te delen op basis van individuele talenten en competenties. Het resultaat? Wendbare teams die snel en soepel inspelen op veranderende omstandigheden.

• Inzicht: compleet inzicht in alle talenten binnen je organisatie
• Verbinding: talent gedreven (samen)werken met één taal die iedereen begrijpt
• Ontwikkeling: talenten vinden, teams samenstellen en optimaal al het potentieel in beschikbare talenten benutten (met beschikbare mensen meer kunnen en doen)
• Zelfstandig: direct voor alle medewerker eenvoudig toegankelijk en beschikbaar

Word een gecertificeerde TMA Professional!

Wil je de TMA Methode volledig beheersen en deze inzetten voor individuele trajecten zoals coaching, loopbaanbegeleiding en werving & selectie? Meld je aan voor onze certificeringstraining en draag de TMA filosofie uit met vertrouwen en expertise.