TMA Praktijkcases

TMA Talentmanagement bij Gemeente Den Haag

‘Mensen hoeven bij een reorganisatie niet buiten de boot te vallen’Frans van Drielen is HR&O-specialist. Hij werkte bijna twintig jaar bij Gemeente Den Haag, waar hij de drijvende kracht was achter het stimuleren van talentgerichter werken. Hij blikt nu samen met Francisca Schröer van TMA terug op talentmanagement binnen de organisatie.

20220509_143350(0) (1).jpg
Screenshot 2022-10-19 at 14.02.17.png

Talentmanagement bij Abovo Maxlead

Happy cows give more milk.Het is een gevleugelde uitspraak die Kristin Mellink van Abovo Maxlead graag gebruikt. En een waarheid als een koe. Maar hoe krijg je van die tevreden en productieve medewerkers? Human Capital Coach Mellink en COO Erik Jan Reijenga vertellen.

TMA voor Jongeren

Siewert Kram werkt als junior organisatieadviseur, trainer en coach bij Dazzle, het innovatieve organisatie adviesbureau.In Siewerts werk is ‘verbinden’ de rode draad. ‘Ik verbind de jeugd aan het organisatieleven.’ Siewert geeft jongeren kennis over hoe de organisatiewereld eruitziet en wat er van hen wordt verwacht. ‘Mijn collega doet dit naar de organisatiekant toe, en daarna brengen we die twee samen.’

Screenshot 2022-10-06 at 10.59.23.png
St-Antonius-Ziekenhuis-Utrecht-1.jpeg

ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS en TMA

We zien nu hoe gezond het is om meer te investeren in elkaar
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat weten ze op de Spoedeisende Hulp (SEH) als geen ander. Teamwork is belangrijk op zo’n hectische werkplek, maar de tijd om te reflecteren ontbreekt vaak. Door middels teamsessies te investeren in elkaar wisten de teamhoofden van de SEH van het St. Antonius Ziekenhuis de onderlinge samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

TMA voor jonge talenten: Fleur Weekers

Jonge TMA Professional
Bij TMA brengen we jonge talenten graag onder de aandacht. Vandaag zetten we TMA Professional Fleur Weekers in het zonnetje. Fleur is pas 27 jaar en vertelt enthousiast over haar functie: ‘als corporate recruiter is het aannemen van mensen mijn hoofdtaak, maar ik ben een echte generalist. Gelukkig is in onze organisatie het takenpakket heel breed. Zo houd ik mij ook bezig met de candidate experience en de onboarding.’

1659965141545.jpeg
00_0781_Canal_in_Delft_(NL).jpeg

TMA Talentmanagement bij Gemeente Delft

Oog voor talent
Jongeren in hun kracht zetten, zodat ze kunnen werken aan hun toekomst. Dat is het streven van de Delftse Jongerenacademie, die jonge mannen en vrouwen met een hulpvraag via een speciaal project aan een passende opleiding of baan probeert te helpen.

“Je kunt beter van een 8 een 10 maken
dan van een 4 een 6’’

Volgens Marc Lammers, de coach die ons dameshockeyteam naar het olympisch goud leidde, is het belangrijk om medewerkers aan te spreken op dingen waar zij goed in zijn. Zijn motto is dan ook ‘‘Je kunt beter van een 8 een 10 maken dan van een 4 een 6’’. Maar wat maakt Marc Lammers zo speciaal? Welke technieken past niet alleen hij, maar ook succesvolle voetbalcoaches als Guus Hiddink en Louis van Gaal, toe om optimaal te presteren? Geïnspireerd door deze vragen analyseerde ik de afgelopen jaren welke evidence-based technieken topsportcoaches toepassen

Screenshot 2022-07-04 at 11.00.31.png
1537513681989.jpeg

TMA bij WijEindhoven

Casuïstiek en intervisie zijn standaard onderdeel van het werk in het sociale domein. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers elkaar de juiste spiegel voorhouden? Bij
WIJeindhoven kozen ze voor een verbindende en talentgerichte aanpak. “Het levert ons blijere en duurzaam inzetbare medewerkers op.”

TMA bij de Belastingdienst

Medewerkers die overal aan de slag zouden kunnen, maar ervoor kiezen om bij de organisatie te blijven: dat is het ideaal van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. Maar hoe krijg je zulke medewerkers? Door niet alleen te roepen dat opleiden en ontwikkelen de toekomst heeft, maar er ook echt op in te zetten.

uorzlPsyFWafJaTV.jpeg
Screenshot 2022-07-01 at 11.27.14.png

Doorontwikkeling Teams met TMA bij Netdialog

De TMA Talentenscan is voor ons het startpunt. De Talentenscan dient veel doelen, geeft inzicht vanuit verschillende invalshoeken, laat mensen accelereren en geeft veel energie. Kortom: gemotiveerde medewerkers.

TMA Medewerkers en hun talenten: Carlo Wagemakers

Wie ook alweer zo’n 7 jaar rondloopt bij TMA is Carlo Wagemakers in de rol als Business Consultant. Na eerst de zuidelijke regio’s in zijn klantenportefeuille te hebben gehad (hij woont namelijk om de hoek bij de Efteling) is hij nu verantwoordelijk voor de sector Zakelijke markt en sinds kort, Sport.

PbMxFRvZwYkNJNcT.jpeg
kKHUhuPreDashnJp.jpeg

TMA Talent en Hoogsensitiviteit

Hoogsensitief is niet iets dat je kunt worden, je wordt ermee geboren. In dit artikel lees je hoe je hoogsensitiviteit als talent in plaats van als last kunt ervaren. Ongeveer één op de vijf mensen heeft een aangeboren gevoeligheid voor prikkels.

‘De vernieuwde training vormt een tweetrapsraket!’ In gesprek met TMA Trainer Marjon Vervest

Tijd om kennis te maken met één van de TMA Trainers, die de vernieuwde TMA Certificeringstraining trainen. Hoe heeft Marjon Vervest de training in de nieuwe vorm ervaren? Wat zijn haar take aways over blended learning?

1654586686468.png
Marianne-Zwagerman-10-juli-2012-2.jpeg

Talentgesprek : Marianne Zwagerman over het talent Zelfreflecterend

In “Een webshop is geen carrière” roept ze vrouwen op om te ontsnappen aan het ‘mutsenparadijs’. In Kluitjesvolk zet ze Nederland neer als een ‘rubberentegelparadijs’, waarin alle risico’s worden uitgesloten.

TMA Medewerkers en hun Talenten: Manon Jansen

Manon Jansen maakt al jaren een mooie ‘TMA journey’. Ze is begonnen als accountmanager waar ze met veel plezier klanten heeft geënthousiasmeerd en begeleid. Met één been stond Manon altijd wel in het psychologische speelveld van TMA.

1652694051271.jpeg
img_8817_bewerkt.jpeg

Talentmanager Maxime Vervuurt: “Ik wil het beste halen uit mens en organisatie.”

Maxime Vervuurt startte in 2021 vol energie bij DPA. Binnen de organisatie vervult ze momenteel een belangrijke rol als talentmanager voor de business unit engineering in Eindhoven. Spreek je Maxime, dan weet je het meteen: talentontwikkeling is echt haar vak. Daar zet ze zich maximaal voor in. “Ik word er enorm enthousiast van als ik iemand zie groeien. Als een professional goed op zijn plek zit. Daar ben ik voor. Om echt de connectie te maken met onze professionals. Weten wat er bij onze mensen speelt. Echt luisteren en daarop inspelen.”

Kat- Haros past TMA toe bij Emotion

Hoe blijf je optimaal presteren in een veranderproces? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers én teams binnen je organisatie optimaal (blijven) presteren, ook als er veranderingen plaatsvinden? Bij fullservice communicatiebureau Emotion deed de eigenaar een stapje terug en vormen nu drie medewerkers de directie. Sylvia van Lokven, Director Finance & HR: ''Als je zo’n traject met elkaar aangaat én je wilt je blijven ontwikkelen, heeft externe begeleiding zo’n toegevoegde waarde.”

Monuta gelooft in ontwikkeling voor iedereen met TMA

De uitvaartbranche is in beweging. Concurrentie van zzp’ers, de digitalisering en veranderende wensen van de klant zorgen voor nieuwe manieren van werken. Bij Monuta legt men daarom de focus op het talent van de medewerker. Alles met het doel om de klant nog beter te kunnen bedienen.

Dutch Quality Group (DQG)

Investeren in de ‘zachte kant’; veel organisaties zijn er wat huiverig voor. Onterecht, weet Cees Scheurwater, operationeel directeur bij Dutch Quality Group (DQG). Door te investeren in de ‘softe kant’ én goed georganiseerd te werken, zijn de resultaten van zijn organisatie omhooggeschoten.

De week van de Hoogsensitiviteit: Hoogsensitiviteit in het licht van de TMA

Een artikel met tips over het herkennen van hoogsensitiviteit in relatie tot de TMA (Talent Motivatie Analyse).Geschreven door Larinda Bok - van der Voet. TMA Professional en Register Loopbaanprofessional, zij helpt hoogbegaafde volwassenen hun leven te verrijken.

TMA Talent Management Praktijkcase Groep Zorg H. Familie

Bij Groep Zorg H. Familie, een organisatie met 850 medewerkers verspreid over 6 campussen, geloven ze in de kracht van hun medewerkers. Projecten rond teamontwikkeling en leiderschap zijn niet nieuw voor hen. Ze gaan zelfs een stap verder. Ze zetten in op de ontwikkeling van hun medewerkers en maken hiervoor, sinds 2016, handig gebruik van de Talent Motivatie Analyse (TMA) van Acerta.

TMA en Merkle

Al ruim een jaar of tien zet Merkle de TMA Methode in om het juiste pad van de mensen binnen de organisatie te vinden. ,,Een krachtig instrument”, zegt Van Loo. ,,Het rapport geeft je een routekaart en een gelijkvormige taal die je met elkaar kunt spreken.

TMA en Toshiba

Om onderscheidend te blijven als dienstverlener in een zeer concurrerende markt, speelt de medewerker een cruciale rol. Daarvoor wil Toshiba TEC inzicht krijgen in de talenten die ze in huis hebben en hoe ze die beter, of anders kunnen inzetten dan ze de afgelopen jaren hebben gedaan.

TMA bij K_Dekker bouw & infra:

Toptalenten aan boord en meer halen uit je personeel
In de bouw draait het allang niet meer alleen om technische kennis en vaardigheden. Succes zit ‘m in je talenten op de juiste manier inzetten en goed teamwork, weten ze bij K_Dekker bouw & infra. Het bedrijf verlegde de focus naar talentontwikkeling: niet alleen om toptalenten binnen te halen, maar ook om meer te halen uit het huidige personeel.

TalentManagement bij Gemeente Zundert en TMA

"Er wordt intern veel gesproken over de TMA; er ontstaat een dialoog en verbinding. Wekelijks komen collega’s zich melden met de TMA in de hand om een volgende stap te willen gaan zetten met hun talenten

De talenten van je medewerker in kaart brengen, ook voor maatwerkbedrijven.

Talenten en drijfveren van mensen worden in HR al langer erkend als hét vertrekpunt voor een succesvolle samenwerking. Met behulp van de TMA in België met Acerta krijgt u een helder zicht op de link tussen talenten en de ontwikkelbaarheid van competenties.

Doorontwikkeling Teams met TMA bij NetDialog

De TMA Talentenscan is voor ons het startpunt. De Talentenscan dient veel doelen, geeft inzicht vanuit verschillende invalshoeken, laat mensen accelereren en geeft veel energie. Kortom: gemotiveerde medewerkers.

TMA en Leidinggeven in Crisistijd

Als leidinggevende/manager zijn er een aantal dingen die je kunt doen om die ‘Post Traumatische Groei’ te bereiken. Iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid. Geef dit dus ook. Wees open en transparant, en geef ook aan als je dingen niet weet. Een directieve stijl van leidinggeven werkt in crisistijd. Aandachtspunten voor een positief effect hierin zijn: veerkracht, optimisme en een Active Coping (oplossingsgerichtheid).

‘s Heeren Loo: beste leerbedrijf voor MBO-studenten

Investeren en innoveren heeft ‘s Heeren Loo hoog in het vaandel staan. Dat doet de organisatie door te kijken naar de talenten van (aankomend) medewerkers. ‘s Heeren Loo werd in 2018 uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor MBO-studenten in de provincie Utrecht.

NAC en Trainers/Coaches Academy met TMA

HMG werkt samen met NAC Breda aan de ontwikkeling van voetbaltrainers/-coaches. Tim Gilissen is manager jeugdopleiding en vertelt over deze samenwerking. Het traditionele model van sponsoring gaat heel vaak over een bedrag aan de ene kant en een logo aan de andere kant. HMG (nu We Build Bridges) wilde het anders en vroeg ‘Waar kunnen wij mee helpen?’

TMA en Jumbo supermarkten

Silvie Staats wilde in de gevangenis of met moeilijk opvoedbare jongeren werken, maar is nu afdelingschef bij Jumbo. Ze veranderde haar toekomstplannen toen ze de kans kreeg om binnen de supermarktketen opleidingen te volgen en door te groeien.

TMA bij de Marine

Heb je als burgermedewerker behoefte aan inzicht in jouw mogelijkheden bij de marine? Wat zou je willen doen en wat kun je? Maak dan een afspraak met Loopbaanbegeleiding Burgerpersoneel CZSK voor een loopbaangesprek. 1 van de tools die zij gebruiken is een Talent Motivatie Analyse (TMA). Hiermee krijg je inzicht in jouw drijfveren en wat jou precies beweegt. Inmiddels hebben al zo’n 200 medewerkers een TMA gedaan.

TMA en Scania

Scania Parts Logistics zet niet alleen in op de kwaliteit van zijn producten en diensten, maar ook op het verhogen van de competenties van zijn medewerkers. Het zeer uitgebreid aanbod aan trainingen voor leidinggevenden draaide op volle toeren, maar al deze inspanningen misten één gemeenschappelijke ‘paraplu’. Het bedrijf leerde via Acerta Consult de TMA Methode kennen.

TMA en Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde

De bankensector is in beweging. Juist in een periode van transitie is het belangrijk om te weten wat je aan talent in huis hebt. Bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde gebruiken ze de TMA Methode om hun mensen - van directie tot medewerker - vleugels te geven. Binnen, maar ook buiten de organisatie.

TMA en Mangrove

Mangrove is een full service internet bureau met 50 medewerkers dat tot de top 5 van Nederland behoort. Vanuit Rotterdam worden bedrijven als het KNMI, Park Hoge Veluwe maar ook internationale organisaties als The International Comitee of the Red Cross (Geneve) en Unicef bediend met sites, apps en disruptieve interactieve toepassingen.

TMA bij RAVU (door Tripple Balance)

De RAVU (Stichting Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) biedt (acute) ambulancezorg en -vervoer in de provincie Utrecht. Er werken 465 mensen op de ambulance, op de meldkamer en op kantoor. Als evaluatie-instrument zet de RAVU voor alle medewerkers de 360-graden-feedback in. Triple Balance begeleidt, adviseert en traint leidinggevenden en HR adviseurs om deze vorm van feedback effectief in te zetten.

Gemeente Zwolle zet TMA in voor nieuwe teamcultuur

De afgelopen jaren heeft Gemeente Zwolle de sociale wijkteams vormgegeven met vijf moederorganisaties. TMA bleek daarbij een geweldig instrument voor het vormen van een nieuwe teamcultuur.

TMA en Gemeente Arnhem: Een mooie leidraad voor het ontwikkelperspectief van medewerkers

Efficiënter en innovatiever worden? Zoek de samenwerking op! Het team Belastingen dat al voor de gemeenten Arnhem en Renkum werkt, werkt vanaf dit jaar ook samen met de gemeente Rheden. Dat betekent nieuwe functies en rollen voor medewerkers. Leidinggevende Willeke den Hartog koos voor de TMA Methode om haar mensen meer inzicht te geven in hun talenten en zo doelgericht voor te bereiden.

TMA voor Avans Hogeschool

De curriculumvernieuwing van de opleidingen binnen de Academie voor Bouw & Infra betekende voor Avans Hogeschool niet alleen onderwijsontwikkeling, maar net zo goed personeelsontwikkeling. Het doel: medewerkers het stuur in handen geven, zodat ze zich langzaam kunnen bewegen naar een rol in een zelforganiserend team.

Management Development bij Coolinvestments (Coolcat, America Today, MS Mode en SAPPH)

De vraag aan OSIC was om een op maat gemaakt leiderschapsprogramma te ontwikkelen voor leidinggevenden en high-potentials van alle vier de organisaties. Met de TMA als hoofdingrediënt.

Van Doormalen Retail Groep (AH) en TMA

Van Doormalen Retail Groep is een zelfstandig bedrijf dat op franchisebasis gebruik maakt van de diverse winkelformules zoals Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en Post NL.

Performance management met TMA brengt Isala naar een hoger plan.

Traditioneel wordt er in een beoordelingsgesprek naar het verleden gekeken. Bij Isala is dit gesprek veel meer op de toekomst gericht.
Isala biedt topklinische- en basiszorg. Om de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren is de cyclus van evalueren, functioneren en beoordelen, als start van performance management, ingezet. Het begint zodra iemand in dienst komt.

hoofdingang-Isala-1800x1400-px (1).jpg
vHRlDnGiIXweeGgI.png

Talent in de zorg bij Reinier de Graaf Gasthuis.

Laudy Andrade Ribeiro (24) bracht als kind zo veel tijd door in ziekenhuizen dat ze niet moest denken aan werken in de zorg. Totdat verpleegkundigen haar erop attendeerden dat ze met haar ervaring en talenten een aanwinst zou zijn.

‘Echte aandacht geven aan zorgmedewerkers is hard nodig’

Elise Nieuwhof kent de zorg als geen ander, vanuit haar vakgebied - ze is hr-consultant - en als moeder van een kind met een verstandelijke beperking. Ze werkte mee aan de campagne TMA Zorgt voor de Zorg vanuit de overtuiging dat zorgverleners met de juiste aandacht een glimlach op hun gezicht én dat van hun cliënt kunnen toveren.

Screenshot 2022-05-24 at 11.37.15.png
e99228e0403daef207f3346401d2ceab5a24750b.jpeg

Visscher Carevelle wil dat medewerkers werken vanuit hun talenten met TMA

Gerald Merkus is Global HR Manager bij Visscher Caravelle. Hij zag de automattenproducent uitgroeien van 11 personeelsleden in Nederland tot een internationale speler met meer dan 1.300 medewerkers. De ontwikkeling van medewerkers staat bij Visscher Caravelle hoog in het vaandel.

TMA Methode uitgelegd in 1,5 minuut

Maak een afspraak

Tijdens een demo kunnen we ons complete aanbod met je delen en bespreken welke wensen jullie hebben. Maak daarom vrijblijvend een afspraak door je gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Error