TMA-en-Monuta-700x311.png

TMA Methode in de Praktijk

100+ TMA Praktijkcases

Leer hoe de TMA wordt toegepast

Kat- Haros past TMA toe bij Emotion

Hoe blijf je optimaal presteren in een veranderproces? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers én teams binnen je organisatie optimaal (blijven) presteren, ook als er veranderingen plaatsvinden? Bij fullservice communicatiebureau Emotion deed de eigenaar een stapje terug en vormen nu drie medewerkers de directie. Sylvia van Lokven, Director Finance & HR: ''Als je zo’n traject met elkaar aangaat én je wilt je blijven ontwikkelen, heeft externe begeleiding zo’n toegevoegde waarde.”

TMA en Politie Nederland

De kracht van TMA is dat de nadruk wordt gelegd op wat je kunt en niet op wat je nog allemaal moet verbeteren, zeggen Jan van Wijk en Peggy Flenter van de afdeling personeelszaken bij Politie Nederland. ‘Dat is een verschil met functioneringsgesprekken. Die gaan vaak voornamelijk over verbeterpunten.’

Monuta gelooft in ontwikkeling voor iedereen met TMA

De uitvaartbranche is in beweging. Concurrentie van zzp’ers, de digitalisering en veranderende wensen van de klant zorgen voor nieuwe manieren van werken. Bij Monuta legt men daarom de focus op het talent van de medewerker. Alles met het doel om de klant nog beter te kunnen bedienen.

TMA-en-Monuta-700x311.png
dutch-quality-group-700x441.jpg

Dutch Quality Group (DQG)

Investeren in de ‘zachte kant’; veel organisaties zijn er wat huiverig voor. Onterecht, weet Cees Scheurwater, operationeel directeur bij Dutch Quality Group (DQG). Door te investeren in de ‘softe kant’ én goed georganiseerd te werken, zijn de resultaten van zijn organisatie omhooggeschoten.

De week van de Hoogsensitiviteit: Hoogsensitiviteit in het licht van de TMA

Een artikel met tips over het herkennen van hoogsensitiviteit in relatie tot de TMA (Talent Motivatie Analyse).Geschreven door Larinda Bok - van der Voet. TMA Professional en Register Loopbaanprofessional, zij helpt hoogbegaafde volwassenen hun leven te verrijken.

TMA Talent Management Praktijkcase Groep Zorg H. Familie

Bij Groep Zorg H. Familie, een organisatie met 850 medewerkers verspreid over 6 campussen, geloven ze in de kracht van hun medewerkers. Projecten rond teamontwikkeling en leiderschap zijn niet nieuw voor hen. Ze gaan zelfs een stap verder. Ze zetten in op de ontwikkeling van hun medewerkers en maken hiervoor, sinds 2016, handig gebruik van de Talent Motivatie Analyse (TMA) van Acerta.

COKELAERE_H.FAMILIE_1-700x441.jpg
newceo_josvanloo-700x441.jpg

TMA en Merkle

Al ruim een jaar of tien zet Merkle de TMA Methode in om het juiste pad van de mensen binnen de organisatie te vinden. ,,Een krachtig instrument”, zegt Van Loo. ,,Het rapport geeft je een routekaart en een gelijkvormige taal die je met elkaar kunt spreken.

TMA en Toshiba

Om onderscheidend te blijven als dienstverlener in een zeer concurrerende markt, speelt de medewerker een cruciale rol. Daarvoor wil Toshiba TEC inzicht krijgen in de talenten die ze in huis hebben en hoe ze die beter, of anders kunnen inzetten dan ze de afgelopen jaren hebben gedaan.

ToshibaTEC_FI1-700x441.jpg
WP_20150825_020-700x441.jpg

TMA bij K_Dekker bouw & infra:

Toptalenten aan boord en meer halen uit je personeel
In de bouw draait het allang niet meer alleen om technische kennis en vaardigheden. Succes zit ‘m in je talenten op de juiste manier inzetten en goed teamwork, weten ze bij K_Dekker bouw & infra. Het bedrijf verlegde de focus naar talentontwikkeling: niet alleen om toptalenten binnen te halen, maar ook om meer te halen uit het huidige personeel.

TalentManagement bij Gemeente Zundert en TMA

"Er wordt intern veel gesproken over de TMA; er ontstaat een dialoog en verbinding. Wekelijks komen collega’s zich melden met de TMA in de hand om een volgende stap te willen gaan zetten met hun talenten

webuildbridgeshomepage1-700x441.jpg
Bouw-2808-770x514-700x441.jpg

De talenten van je medewerker in kaart brengen, ook voor maatwerkbedrijven.

Talenten en drijfveren van mensen worden in HR al langer erkend als hét vertrekpunt voor een succesvolle samenwerking. Met behulp van de TMA in België met Acerta krijgt u een helder zicht op de link tussen talenten en de ontwikkelbaarheid van competenties.

Doorontwikkeling Teams met TMA bij NetDialog

De TMA Talentenscan is voor ons het startpunt. De Talentenscan dient veel doelen, geeft inzicht vanuit verschillende invalshoeken, laat mensen accelereren en geeft veel energie. Kortom: gemotiveerde medewerkers.

ND-HR-Campagne-10-2018-600x314.png
1585925748522.jpeg

TMA en Leidinggeven in Crisistijd

Als leidinggevende/manager zijn er een aantal dingen die je kunt doen om die ‘Post Traumatische Groei’ te bereiken. Iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid. Geef dit dus ook. Wees open en transparant, en geef ook aan als je dingen niet weet. Een directieve stijl van leidinggeven werkt in crisistijd. Aandachtspunten voor een positief effect hierin zijn: veerkracht, optimisme en een Active Coping (oplossingsgerichtheid).

‘s Heeren Loo: beste leerbedrijf voor MBO-studenten

Investeren en innoveren heeft ‘s Heeren Loo hoog in het vaandel staan. Dat doet de organisatie door te kijken naar de talenten van (aankomend) medewerkers. ‘s Heeren Loo werd in 2018 uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor MBO-studenten in de provincie Utrecht.

sloo1-e1551255467261 (1).jpg
42a4646_timgilissen.jpg

NAC en Trainers/Coaches Academy met TMA

HMG werkt samen met NAC Breda aan de ontwikkeling van voetbaltrainers/-coaches. Tim Gilissen is manager jeugdopleiding en vertelt over deze samenwerking. Het traditionele model van sponsoring gaat heel vaak over een bedrag aan de ene kant en een logo aan de andere kant. HMG (nu We Build Bridges) wilde het anders en vroeg ‘Waar kunnen wij mee helpen?’

TMA en Jumbo supermarkten

Silvie Staats wilde in de gevangenis of met moeilijk opvoedbare jongeren werken, maar is nu afdelingschef bij Jumbo. Ze veranderde haar toekomstplannen toen ze de kans kreeg om binnen de supermarktketen opleidingen te volgen en door te groeien.

DVF_4931-1080x721-800x534.jpg
MN10-p20-26-Marine-Nieuwbouw-Spread-karel-doorman-klein.jpg

TMA bij de Marine

Heb je als burgermedewerker behoefte aan inzicht in jouw mogelijkheden bij de marine? Wat zou je willen doen en wat kun je? Maak dan een afspraak met Loopbaanbegeleiding Burgerpersoneel CZSK voor een loopbaangesprek. 1 van de tools die zij gebruiken is een Talent Motivatie Analyse (TMA). Hiermee krijg je inzicht in jouw drijfveren en wat jou precies beweegt. Inmiddels hebben al zo’n 200 medewerkers een TMA gedaan.

TMA en Scania

Scania Parts Logistics zet niet alleen in op de kwaliteit van zijn producten en diensten, maar ook op het verhogen van de competenties van zijn medewerkers. Het zeer uitgebreid aanbod aan trainingen voor leidinggevenden draaide op volle toeren, maar al deze inspanningen misten één gemeenschappelijke ‘paraplu’. Het bedrijf leerde via Acerta Consult de TMA Methode kennen.

top-1760x770-1200x525.jpg

TMA en Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde

De bankensector is in beweging. Juist in een periode van transitie is het belangrijk om te weten wat je aan talent in huis hebt. Bij Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde gebruiken ze de TMA Methode om hun mensen - van directie tot medewerker - vleugels te geven. Binnen, maar ook buiten de organisatie.

rabobank_1d.jpg
Mangrove-logo-400px.jpg

TMA en Mangrove

Mangrove is een full service internet bureau met 50 medewerkers dat tot de top 5 van Nederland behoort. Vanuit Rotterdam worden bedrijven als het KNMI, Park Hoge Veluwe maar ook internationale organisaties als The International Comitee of the Red Cross (Geneve) en Unicef bediend met sites, apps en disruptieve interactieve toepassingen.

TMA bij RAVU (door Tripple Balance)

De RAVU (Stichting Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) biedt (acute) ambulancezorg en -vervoer in de provincie Utrecht. Er werken 465 mensen op de ambulance, op de meldkamer en op kantoor. Als evaluatie-instrument zet de RAVU voor alle medewerkers de 360-graden-feedback in. Triple Balance begeleidt, adviseert en traint leidinggevenden en HR adviseurs om deze vorm van feedback effectief in te zetten.

2013-08-05-BIN1-ambulance-3-FC-web-1024x430.jpg
zwolle1.jpg

Gemeente Zwolle zet TMA in voor nieuwe teamcultuur

De afgelopen jaren heeft Gemeente Zwolle de sociale wijkteams vormgegeven met vijf moederorganisaties. TMA bleek daarbij een geweldig instrument voor het vormen van een nieuwe teamcultuur.

TMA en Gemeente Arnhem: Een mooie leidraad voor het ontwikkelperspectief van medewerkers

Efficiënter en innovatiever worden? Zoek de samenwerking op! Het team Belastingen dat al voor de gemeenten Arnhem en Renkum werkt, werkt vanaf dit jaar ook samen met de gemeente Rheden. Dat betekent nieuwe functies en rollen voor medewerkers. Leidinggevende Willeke den Hartog koos voor de TMA Methode om haar mensen meer inzicht te geven in hun talenten en zo doelgericht voor te bereiden.

gemeente-arnhem_thumb.jpg
avans.jpg

TMA voor Avans Hogeschool

De curriculumvernieuwing van de opleidingen binnen de Academie voor Bouw & Infra betekende voor Avans Hogeschool niet alleen onderwijsontwikkeling, maar net zo goed personeelsontwikkeling. Het doel: medewerkers het stuur in handen geven, zodat ze zich langzaam kunnen bewegen naar een rol in een zelforganiserend team.

Management Development bij Coolinvestments (Coolcat, America Today, MS Mode en SAPPH)

De vraag aan OSIC was om een op maat gemaakt leiderschapsprogramma te ontwikkelen voor leidinggevenden en high-potentials van alle vier de organisaties. Met de TMA als hoofdingrediënt.

boek_kahn_osic.jpeg
ah2.jpg

Van Doormalen Retail Groep (AH) en TMA

Van Doormalen Retail Groep is een zelfstandig bedrijf dat op franchisebasis gebruik maakt van de diverse winkelformules zoals Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en Post NL.

Meer TMA Praktijkcases

"Mensen presteren beter en zijn meer betrokken wanneer ze werken in overeenstemming met hun natuurlijke talenten!"

Neem vrijblijvend contact op met TMA voor een gratis demo of meer info!

Error
Volg TMA - the Talent Company op https://www.linkedin.com/company/tma-methode