DPA en TMA

Talentmanager Maxime Vervuurt: “Ik wil het beste halen uit mens en organisatie.”

img_8817_bewerkt.jpeg

Als 29-jarige Eindhovense heeft Maxime al een goed gevulde rugzak vol ervaring.” Ik werkte voorheen als HR-consultant voor een hele diverse groep klanten. Van notarissen en productiebedrijven tot bouwbedrijven. Ik gaf HR-advies in de breedste zin van het woord: kleine HR-vraagstukken, verzuimbegeleiding, maar ook grote verbetertrajecten.

Sommige organisaties werkten al 30 jaar op dezelfde manier en waren echt toe aan vernieuwing van het complete beleid.

Andere klanten hadden een ontwikkelingsvraag voor een werknemer of voor een heel team. Ik kwam als HR-consultant binnen als fundamentenbouwer om ervoor te zorgen dat een organisatie echt next level ging.

Ik wil echt het beste halen uit mens en organisatie. Nu doe ik dat binnen DPA volledig voor de business unit engineering. Door aansluiting te vinden bij onze professionals, zodat zij op hun plek zitten en groeien in hun ontwikkeling.”

Toptechnologische opdrachtgevers

Binnen het team engineering werkt ze nauw samen met business unit manager Faissal Belkasmi. “Onze business unit is gericht op hoogopgeleide engineers. Met name mechanical en electrical engineers op hbo- en wo-niveau. We werken met een hele diverse groep professionals. Uit de regio maar bijvoorbeeld ook expats die naar Noord-Brabant verhuizen. De klanten waar onze business unit mee samenwerkt, zijn namelijk hoogstaande, technisch innovatieve organisaties in de Brainport regio.

Variërend van MKB-bedrijven met een team van twintig engineers tot grote internationale spelers. . Deze diversiteit maakt het voor een engineer heel uitdagend om bij DPA te werken. Elke organisatie heeft zijn eigen verwachtingen, cultuur en werkwijze. Daar kun jij als professional kennis mee maken.”

Talent meten is weten

Maxime is sinds 2019 gecertificeerd voor de Talenten Motovatie Analyse (TMA). De TMA-methodiek maakt inzichtelijk wat de talenten, competenties en drijfveren van een individu zijn. Haar certificering en haar uitgebreide kennis maken haar een enorme aanwinst voor het team.

Het is namelijk de methodiek die DPA organisatiebreed inzet voor het ontwikkelen van talent. “Onze functieprofielen zijn gelinkt aan de TMA-methodiek. In deze profielen staat omschreven welke skills je als professional per niveau moet beheersen.

Zoals bijvoorbeeld timemanagement op juniorniveau. Of groepsgericht leiderschap op seniorniveau. Heeft iemand deze competenties nog niet, dan kunnen we daar samen aan werken. En welke vakinhoudelijke groei wil jij als professional maken? Dat is uiteindelijk de basis. Sommige professionals hebben goed inzichtelijk waarop ze zich willen ontwikkelen. Anderen niet. Juist dan is het goed om te weten welk talentpad je als professional kunt doorlopen.”

Ontwikkeling is maatwerk

We lopen met elke professional dit traject door. Eerst een TMA, waarna een ontwikkelplan met doelstellingen wordt opgesteld.Daarnaast hebben we elke twee maanden een check-in. We willen echt het verschil maken in de persoonlijke band die we opbouwen. Even horen hoe het met je gaat. Zit je nog op je plek? Waar kunnen we je bij helpen? Wat voor feedback krijg je van de klant? De een vindt intensieve begeleiding en contact prettig. Sommige professionals hebben daar weer wat minder behoefte aan.

Die keuze maak jij als professional zelf. Want ook dat is talent in de regie. Ontwikkelingsskeuzes zijn ook afhankelijk van je levensfase. Ben je 25 dan heb je een hele andere behoefte dan iemand van 55. Van een vliegende start van je carrière tot een baan waarbij je tot aan jouw pensioen nog met veel plezier aan het werk gaat. Uiteindelijk is ontwikkeling echt maatwerk.”

Als professional tot je recht komen

Als iemand die zelf meerdere jaren als consultant heeft gewerkt, begrijpt Maxime heel goed wat de toegevoegde waarde van interimmen bij DPA is. “Je krijgt de kans om bij meerdere opdrachtgevers aan de slag te gaan. Zo kun je ontdekken wat het beste bij je past. Je maakt daardoor ook sneller sprongen in je ontwikkeling. Dit leerproces is een echte carrièreversneller. Wij zeggen bij engineering weleens gekscherend dat we je binnen drie jaar op projectleidersniveau kunnen krijgen.

Maar het is wel echt zo. Als dat tenminste is wat jij als professional ambieert. Wij zijn er om te faciliteren. Jij geeft als professional aan wat voor jou werkt. Natuurlijk zijn we daar wel realistisch in. Heb je als professional nog helemaal geen werkervaring? Dan stellen we de verwachtingen bij en werken we eerst aan je fundament. Maar we zullen er wel alles aan doen om jou op niveau te krijgen. Door te investeren in jouw ontwikkeling, aandacht te geven en een vangnet te zijn gedurende jouw talentenpad.”

Meer info op de site van DPA