TMA Medewerkers en hun talenten: Carlo Wagemakers

PbMxFRvZwYkNJNcT.jpeg

Wie ook alweer zo’n 7 jaar rondloopt bij TMA is Carlo Wagemakers in de rol als Business Consultant. Na eerst de zuidelijke regio’s in zijn klantenportefeuille te hebben gehad (hij woont namelijk om de hoek bij de Efteling) is hij nu verantwoordelijk voor de sector Zakelijke markt en sinds kort, Sport.

“Ik zie in de sector Zakelijke markt dat bijna alle bedrijven te maken hebben met krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van geschikte medewerkers is en blijft lastig, dus de vraag is met name: Hoe bind je je medewerker aan je organisatie? Waarbij ook nog Generatie Z hele andere eisen stelt aan het leidinggevend kader. Voor mij een mooie uitdaging!’

Carlo’s talenten:

Opvallend: Als humor een talent zou zijn, dan deelt Carlo dit talent graag met zijn collega’s. Hij is dan ook een echte grappenmaker in de groep en altijd lekker op dreef met zijn grappen en grollen.
Procesgericht: Dingen moeten kloppen in een groter geheel of binnen het proces voor Carlo. ‘Eerst denken dan doen is een mooi ‘ander geluid binnen TMA’.
Prestatiegericht: Ook is Carlo erg bedreven in het laten zien van alle mogelijkheden van ons Talent Management Systeem (TMS).
Carlo houdt zich ook sinds kort bezig met de Sportsector. ‘Voetbal vind ik ontzettend leuk, er zitten zo veel paralellen tussen Sport en TMA. Wat is Talent en hoe wordt een team een succesvol team? Om mij daarmee bezig te houden tijdens het werk motiveert mij alleen maar meer.’

Een quote van collega Marc Albert: ‘TMA is het best bewaarde geheim, daar kan je zoveel meer mee. Zelfstart feedback, andersom matchen, questionnaires en ga zo maar door. Het verbinden van de klantvraagstukken met de mogelijkheden van het TMS, dat is waar Carlo zijn energie uit haalt!’

Wil je een keer sparren over de mogelijkheden van TMA in de Zakelijke- of Sportsector? Mail dan naar carlo@tma.nl of bel 06 10 38 29 14.

TMA Methode uitgelegd in 1,5 minuut

Werk ook aan Talent met TMA

Consultants

Als consultant begeleid je jouw klanten bij het implementeren van TMA Talent Management. Je gaat uit van positieve psychologie.

Organisaties

Als organisatie wil je de TMA positieve psychologie instrumenten en TMA Talent Management Methode implementeren in je eigen organisatie.

Coaches

Als coach geloof je in positieve psychologie, talent en mogelijkheden die het verschil maken voor de kandidaten die je begeleidt.