Positieve psychologie

De Positieve Psychologie Methode is een positieve, niet-oordelende, concrete en talentgerichte basis voor het vinden en (ver)binden van talent.

Apple App StoreApple App Store
kKHUhuPreDashnJp.jpeg

Talent denken van TMA

Onze filosofie is gebaseerd op positieve psychologie. Dit betekent dat we mensen altijd positief beschrijven op basis van hun talenten. Inzicht in eigen talent geeft mensen meer zelfvertrouwen waardoor ze hun werk beter kunnen doen en makkelijker persoonlijk en professioneel kunnen groeien.

Waarom is talent belangrijk?

Uit meervoudig onderzoek blijkt dat mensen die de eigen talenten goed kennen, makkelijker (samen)werkproblemen oplossen. Met TMA kun je op 4 niveaus talenten inzetten voor ontwikkeling: persoonlijk, team, leiderschap en organisatie. Het resultaat? Je medewerkers leren zichzelf beter kennen, waardoor ze effectiever (samen)werken. Zo gaat alles beter in jouw organisatie!

Talenten

Talenten vormen de positieve kern van mensen. Ze bepalen de manier hoe je in actie komt en reageert op de wereld om je heen. Talenten zijn daarmee de grootste krachtbron die bepaalt hoe je samenwerkt, leert, problemen oplost en hoe snel je je aanpast aan nieuwe omstandigheden.

Positieve Psychologie uitgelegd

22 drijfveren vormen de basis van 44 Talenten die zijn onderverdeeld in 6 talent Dimensies.

www.tmamodel.com_en_1366x768.png

Talentdimensie: sociaal

Talent Dimension Social bestaat uit 5 aparte drijfveren.

Lage sociale empathie = feitelijk

De mogelijke valkuil van te feitelijk zijn is rechtlijnigheid.

TMA_TALENT_123_ID_7.png
TMA_TALENT_789_ID_7.png

Hoge sociale empathie = empathisch

Mogelijke valkuil: overgevoelig

Elk talent heeft een relatie met competenties

Talenten

44 talenten zijn de bouwstenen van TMA Methode

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis demo of meer info!

Error

Start ook met het vinden en (ver)binden van talent

Consultants

Als consultant begeleid je jouw klanten bij het implementeren van Talent Management. Je gaat uit van positieve psychologie.

Organisaties

Als organisatie wil je de positieve psychologie instrumenten en TMA Talent Management Methode implementeren in je eigen organisatie.

Coaches

Als coach geloof je in positieve psychologie, talent en mogelijkheden die het verschil maken voor de kandidaten die je begeleidt.