Gebruik SLIM subsidie, echt slim!

Gebruik SLIM subsidie, echt slim!

Tot 30 september is het nog mogelijk om €25.000 subsidie te krijgen voor HR-projecten die gericht zijn op de ontwikkeling van medewerkers. Afgelopen jaar hebben wij (Kat-Haros) hiermee een aantal organisaties kunnen helpen. Om dit concreet voor je te maken neem ik (Tineke Kamerling-de Jong, TMA Partner) je graag mee in twee mooie voorbeelden van het gebruik van deze subsidie.

Bij MKB-bedrijf 1 lag de wens om in de ontwikkel-cyclus een 360 graden feedback op te nemen. Het bedrijf zag in dat alleen het old-school beoordelen van baas naar medewerker niet echt ontwikkelingsgericht is. Feedback op je gedrag uitvragen bij klanten, collega’s en baas, geeft een beter beeld van welke ontwikkelruimte er aanwezig is. Zo gezegd, maar nog niet zo snel gedaan. Want dan is het ineens van belang dat je als organisatie gaat bepalen welk gedrag je écht verwacht van je medewerkers. Waar wil je feedback op gaan uitvragen?

Met behulp van de SLIM subsidie is er tijd en expertise ingekocht om functieprofielen op te stellen inclusief verwachtingen in competenties en gedrag. Een hele exercitie. Want het gewenste gedrag zo expliciet maken, vraagt nadenken over aansluiting op je doelen en visie & missie. En is die wel helder genoeg? Hoe mooi is het dat je hiervoor expertise in kunt huren met deze subsidie!

Dit bedrijf is nu in de fase om de 360 graden feedback ook daadwerkelijk uit te gaan vragen met de TMA Methode. Het ontwikkelen kan beginnen.

MKB-bedrijf 2 is een bedrijf in ontwikkeling “vanuit de cowboy tijd” naar een “echte organisatie” waarin de mens en zijn ontwikkeling centraal staat. Dit vraag tijd en energie. Met behulp van de TMA Analyse zijn er talentgesprekken gevoerd met alle medewerkers. Er is gekeken naar “waar krijg jij nou écht energie van?”. En ook “hoe werken we dan samen?”.

In drie teamsessies per afdeling zijn ontwikkelplannen opgesteld om nog efficiënter en gericht op meer werkgeluk gebruik te maken van alle aanwezige talenten.

Overzicht propositie SLIM.jpg

De SLIM subsidie heeft bij beide bedrijven de kans gecreëerd om expertise in huis te halen voor het ontwikkelen van medewerkers, wat je als MKB-er niet altijd zo op de plank hebt liggen.

Heb jij ook zin om actief aan de slag te gaan met ontwikkeling? Kijk dan op onze site: https://kat-haros.nl/slim-ontwikkelen/

Als je opziet tegen de aanvraagprocedure is daar ook een oplossing voor. Wij kunnen je in contact brengen met een subsidie aanvrager die op no-cure no-pay basis werkt.

Voor meer informatie kan u contact opnemen via info@tma.nl of via de volgende link: https://kat-haros.nl/contact/