TMA Praktijkcases bij de Overheid

TMA bij de Belastingdienst

Medewerkers die overal aan de slag zouden kunnen, maar ervoor kiezen om bij de organisatie te blijven: dat is het ideaal van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. Maar hoe krijg je zulke medewerkers? Door niet alleen te roepen dat opleiden en ontwikkelen de toekomst heeft, maar er ook echt op in te zetten.

uorzlPsyFWafJaTV.jpeg
1653384450976.jpeg

TMA Talentmanagement bij Gemeente Enschede

Een goed gesprek over talent en mobiliteit: ‘We bespaarden in anderhalf jaar tijd 3,5 miljoen euro’

TMA Talentmanagement bij Gemeente Zundert

"Er wordt intern veel gesproken over de TMA; er ontstaat een dialoog en verbinding. Wekelijks komen collega’s zich melden met de TMA in de hand om een volgende stap te willen gaan zetten met hun talenten".

csm_logo_gemeente_Zundert_social_media_4efc2a5ef7.jpeg
00_0781_Canal_in_Delft_(NL).jpeg

TMA Talentmanagement bij Gemeente Delft

Oog voor talent
Jongeren in hun kracht zetten, zodat ze kunnen werken aan hun toekomst. Dat is het streven van de Delftse Jongerenacademie, die jonge mannen en vrouwen met een hulpvraag via een speciaal project aan een passende opleiding of baan probeert te helpen.

TMA en Politie Nederland

De kracht van TMA is dat de nadruk wordt gelegd op wat je kunt en niet op wat je nog allemaal moet verbeteren, zeggen Jan van Wijk en Peggy Flenter van de afdeling personeelszaken bij Politie Nederland. ‘Dat is een verschil met functioneringsgesprekken. Die gaan vaak voornamelijk over verbeterpunten.’

jdp9180914-14006s-y1_2544615811.jpeg

TMA Talentmanagement bij Gemeente Arnhem

Een mooie leidraad voor het ontwikkelperspectief van medewerkers
Efficiënter en innovatiever worden? Zoek de samenwerking op! Het team Belastingen dat al voor de gemeenten Arnhem en Renkum werkt, werkt vanaf dit jaar ook samen met de gemeente Rheden. Dat betekent nieuwe functies en rollen voor medewerkers. Leidinggevende Willeke den Hartog koos voor de TMA Methode om haar mensen meer inzicht te geven in hun talenten en zo doelgericht voor te bereiden.

Gemeente Zwolle zet TMA in voor nieuwe teamcultuur: De waarde van TMA ligt vooral bij de teams

De afgelopen jaren heeft Gemeente Zwolle de sociale wijkteams vormgegeven met vijf moederorganisaties. TMA bleek daarbij een geweldig instrument voor het vormen van een nieuwe teamcultuur.

Screenshot 2022-05-19 at 16.34.43.png

TMA bij de Marine

Heb je als burgermedewerker behoefte aan inzicht in jouw mogelijkheden bij de marine? Wat zou je willen doen en wat kun je? Maak dan een afspraak met Loopbaanbegeleiding Burgerpersoneel CZSK voor een loopbaangesprek. 1 van de tools die zij gebruiken is een Talent Motivatie Analyse (TMA). Hiermee krijg je inzicht in jouw drijfveren en wat jou precies beweegt. Inmiddels hebben al zo’n 200 medewerkers een TMA gedaan.